I helgen så hade jag en middagsbjudning för några vänner. Temat var libanesiskt. Meze tillbehör tillagades och en buffé dukades upp. Allt blev väldigt lyckat! Recept kommer att följa en tid framöver och vad passar bättre än att börja med än tabbouleh?! Supergott!
Hela meze buffén:
Plattbröd
Kycklingfilé och fläskfilé
Filodegsrullar med fetaost
Kryddig sallad med fetaost
Haricots verts i tomatsås
Recept på tabbouleh:
1,5 dl okokt fin mald bulgur
3 mellanstora tomater
4 dl bladpersilja
1 dl myntablad
1 rödlök
1 dl citronsaft.
0,75 dl extra virgin olivolja
1 msk salt
Koka bulgurn enligt anvisningar på förpackningen. Hacka tomaterna fint. Skölj bulgurn i kallt vatten och blanda med tomaterna i en bunke. Täck över och ställ i kylen för att vila 15 minuter. Hacka bladpersiljan, myntan, löken och tillsätt i bunken tillsammans med citronsaften, olivoljan och salt. Blanda allt väl och smaka av. Ställ in för att vila i kylen i 30 minuter innan servering. Servera med andra meze tillbehör.