måndag 7 maj 2012

Chili con carne

En klassisk rätt som nog de flesta lagar! Det finns säkert hur många olika varianter som helst. Här är min. Jag tycker om när det blir mycket mat som sedan kan frysas in, därför gör jag denna relativt ofta. Det är ju så gott! Och billigt för studentplånboken! Ät som den är eller servera med lite rostat bröd eller ris. Vad har ni för tips på bra och billig mat?


chili con carne, bönor, mexikanskt, vardagsmat



1-2 lökar
2 vitlöksklyftor
400g krossade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås
1 burk kidneybönor
400g nötfärs
1 paprika
2 tsk sambal olek
svartpeppar
salt
jalapenos

Skala och hacka löken. Dela paprikan i bitar. Fräs färsen och blanda i lök och paprika. Salta och peppra. Blanda i krossade tomater och bönor. Låt koka ihop en stund. Smaka av. Tillsätt eventuellt mer salt, peppar eller sambal olek. Servera med rostat bröd eller med ris.