1 sats Mikas pizzadeg
ca 400g svarta bönor
2 tsk tacokrydda
4 majstortilla
1,5 dl olja
200g riven ost
3 tomater
isbergssallad
2 dl gräddfil
3 msk tacosås
Ca 6 portioner
Gör pizzadegen enligt instruktioner. Skölj de svarta bönorna. Häll dem i en stekpanna och krydda med tacokrydda. Tillsätt ev. lite vatten. Stek dem på svag värme och mosa sönder dem samtidigt. Häll olja i en kastrull och värm. Ha ett lock nära till hands och vakta oljan noga. När den är tillräckligt varm, häll i tortilla bröd som man tidigare har skivat till remsor. Fritera i ca 40 sekunder och låt dem sen rinna av på hushållspapper. Värm ugnen till 250 grader. Sprid ut pizzadegen i på en lång plåt och bred över de svarta bönorna. PÅ med ost och in i ugnen ca 10 minuter. Ta ut pizzan ur ugnen och strö över skivad sallad och tärnade tomater. Blanda tacosås och gräddfil och häll över pizzan lite försiktigt. Dela pizzan till bitar och servera!