söndag 1 april 2012

Rostad vitlök och tomat på bröd

En lätt och snabb förrätt som blir utmärkt tilltugg till ett glas bubbligt. Rosta gärna brödet lite innan så blir det ännu godare! Recept hittat här.


tomat, tomater, tomater i ugn, toamt i ugn, recept, förrätt, bröd, tarts, rostad vitlök, vitlök, blogg, tartelette

tomat, tomater, tomater i ugn, tomat i ugn, recept, förrätt, bröd, tarts, rostad vitlök, vitlök, blogg, tartelette





200g körsbärstomater
1 hel vitlök
2 msk olivolja
salt
peppar
baguettebröd
oregano

Värm ugnen till 200 grader. Lägg tomaterna i en ugnssäker form och ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Skär av toppen av vitlöken och klä den med aluminiumfolie. Häll i lite olivolja i vitlöken och stäng toppen av folite. Placera tomaterna och vitlöken i ugnen. 20-25 minuter för tomaterna och 30-40 minuter för vitlöken. Låt svalna. Gnid in skivor med bröd med vitlöken, lägg på tomater, lite oregano samt salt. Servera som förätt eller tilltugg.