En kladdkaka gjord på vitchoklad med en krämig glasyr ovanpå. Servera den med någon exotisk frukt och den är jättegod! Lite mäktig i smaken, men definitivt god! Inspiration hittad här.
250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 msk konjak
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1-2 dl grekisk yoghurt
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka vit choklad och smält smöret. Ta av smöret från värmen och rör i chokladen. Chokladen ska smälta. Vispa ägg och socker pösigt och rör i chokladsmöret, konjak och mjöl. Smöra en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 min. När den är klar, låt svalna och ställ in i kylen. Under tiden kan man göra glasyren. Blanda smält choklad, grädde och yoghurt med en elvisp tills det blir fluffigt. Bred på detta på kakan och servera med till exempel färsk ananas.