torsdag 29 september 2011

Zucchinilasagne

Supergod vegetarisk lasagne! Den är hur enkel som helst att göra. Speciellt god blev den att äta dagen efter med lite tortillachips jämte!





400 g lasagneplattor
2 st zucchini, skurna i 1 cm tjocka skivor
1 dl olivolja
400-500g krossade tomater
150g riven ost
1 msk smör (att smörja formen med)
torkad basilika

Béchamelsås
100 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Béchamelsås: Smält 100 g smör i en kastrull, rör ned 2 msk vetemjöl och häll på 3 dl mjölk. Vispa hela tiden ordentligt så att det inte blir klumpar. Vispa tills såsen tjocknar. Salta och peppra. Häll på mer mjölk om den blir för tjock. Zucchini: Hetta upp olivoljan på hög värme i en stekpanna. Stek zucchiniskivorna på båda sidor tills de får en fin brun yta. Lasagne: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med 1 msk smör. Lägg 1 lager lasagneplattor i botten av formen, 1 lager zucchiniskivor, 1 lager béchamelsås, 1 lager tomatsås, lite basilika, 1 lager finriven ost, 1 lager lasagneplattor osv. Avsluta med béchamel och sist ost. Ställ in i ugnen för gratinering, i 20-30 minuter. Servera med en grönsallad.