lördag 1 oktober 2011

Kyckling i senapssås med gurka och bacon

Tyvärr fanns bara mobilkameran i närheten. Men annars inte mycket att säga om den här maträtten. Receptet talar för sig självt. Jag säger bara: Supergott!

kyckling i senapsås, senap, senapsås, kyckling, bacon, gryta, recept, sommar, middagsbjudning




500 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
2,5 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 tsk dijon senap
1/2 gurka
1 paket bacon
lite smör
salt
peppar

Klyftpotatis:
ca 600g potatis
salt
peppar
olivolja

Sätt ugnen på 250 grader. Skölj potatisen och dela den i klyftor. Lägg på en långpanna. Ringla över olivolja och salta och peppra. Sätt in potatisen i ugnen, högt upp, i ca 25 minuter. Skala och hacka vitlöken. Dela kycklingen i bitar och bryn den i smör. Blanda grädde, buljongtärning, senap och vitlök i panna. Lägg i kycklingen. Låt den koka under lock ca 10 min. Skär tunna skivor av gurkan. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet. Servera med klyftpotatisen och en god sallad.