måndag 22 augusti 2011

Lemoncurd kakor med saltlakrits

Blandningen med citron och lakrits är helt underbar. Lite knepigt att få kakorna att se fina ut, men vad gör det när de är så goda!





125 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
lemon curd, helst hemgjord
saltlakritsflakes eller krossad turkisk peppar

Rör socker och smör smidigt. Blanda ner mjöl och bakpulver. Rulla degen till små bollar och lägg i småkaksformar. Tryck ner valfritt finger mitt i kakorna. Lägg en liten klick lemon curd i varje fördjupning. Grädda i 200° i 10-12 minuter. Strö saltlakritsen över sylten när kakorna precis har kommit ur ugnen (då är lemon curden kladdig och strösslet fastnar bätte). Låt svalna, annars faller kakorna lätt isär.