Om man skulle vilja ha en variant till pannkakor så kommer här den amerikanska. Lite tjockare och med mer mjöl så blir de lite "brödigare" än vanligt. Eftersom man gör de så tjocka så orkar man inte så många, vilket gör att dessa går lite snabbare att göra. Goda med en smak som påminner lite om sockerkaka.
2,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk socker
drygt 2 dl mjölk
3 ägg
50 g smör
Vispa mjölk, ägg och smält smör. Smöret får gärna ha svalnat lite. Blanda bakpulver, salt, socker och vetemjöl för sig i en skål. Rör sedan i detta bland äggblandningen. Stek pannkakor i en stekplåt på medelvärme. Det får oftast plats mer än en i plåten. Ta ca 2-3 msk smet per pannkaka-
Vispa mjölk, ägg och smält smör. Smöret får gärna ha svalnat lite. Blanda bakpulver, salt, socker och vetemjöl för sig i en skål. Rör sedan i detta bland äggblandningen. Stek pannkakor i en stekplåt på medelvärme. Det får oftast plats mer än en i plåten. Ta ca 2-3 msk smet per pannkaka-