måndag 3 november 2014

Sallad på rödkål och morötter

Istället för en vanlig sallad med gurka och tomat så har jag tagit akt på säsongens varor. Gör en sallad på morötter och rödkål med lite rostade solrosfrön på och du har ett riktigt gott tillbehör. Kan till och med ätas som den är med lite stekt kyckling. Eller servera den till en god lasagne!





1 kg rödkål
3 morötter
1 dl rostade solrosfrön

Dressing
1,5 tsk dijon senap
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1 dl rapsolja
1 tsk salt
0,5 tsk nymalen svartpeppar

Ta bort de yttersta bladen på rödkålen. Skala morötterna.Dressing: Blanda senap, vinäger och honung i en liten skål. Vispa i oljan droppvis och smaka av med salt och peppar. Strimla rödkål och morötter så tunt som möjligt eller riv på det grövsta på rivjärnet. Blanda med dressingen, strö över solrosfrön och servera genast.