lördag 4 oktober 2014

Äppeltrifle med kanelbullar

Äpple, kanel, kvarg och kanelbullar - godare efterrätt får man leta efter! Och när man tänker efter kan den ju nästan ses som nyttig ;).










250g kvarg
1,5 msk florsocker
0,25 tsk vanilpulver
1 dl vispgrädde
2 kanelbullar
2 äpplen
25g smör
2 msk strösocker
1 tsk malen kanel

Kärna ur äpplena skär dem i tunna skivor. Smält smöret i en stekpanna, tillsätt socker och stek äppleskivorna på svag värme ca 5 min. Rör ner kanelen och ta pannan från värmen. Vispa grädden lätt. Rör ihop kvarg, florsocker, vaniljpulver och grädde. Tärna kanelbullarna i små bitar och lägg dem i blandningen. Varva bullblandning och äppelskivor i glas. Avsluta med äppleskivor. Låt stå i kyl minst 30 min.