söndag 13 juli 2014

Jordgubbschutney

Nu har jag hunnit testa lite olika chutney sorter, t ex rabarber och krusbär, men jordgubbschutney har jag inte testat - förrän nu. Oj, så gott! Servera till t ex grillad halloumi eller grilla lite bröd och getost och häll på en klick. Åh, så gott! 





1 liter jordgubbar
1-2 gula lökar
1⁄2 röd chili
2 msk smör
1⁄2 dl rödvinsvinäger
1 dl syltsocker
1 st kanelstång
1 tsk salt


Rensa och skär jordgubbarna i bitar. Skala och hacka lökarna. Kärna ur och strimla chilin. Fräs lök och chili i smör-&rapsolja i en gryta. Rör i jordgubbar, vinäger, socker, kanel och salt. Koka utan lock 20–30 min tills vätskan kokat in. Häll upp i rengjorda burkar. Förvara kallt.