lördag 28 juni 2014

Köttfärsrulle

Min senaste favoriträtt, något som passar både till vardag eller till fest - en ljuvlig köttfärsrulle! Jag har testat både med fetaost eller getost i, personligen är getosten en favorit! Servera med en god sallad och den räcker till 4 personer. Eller servera den med lite ris och någon sås och du har en rätt för upp till 6 personer. Smördegen är mycket mättande! 





400 gram nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 gram fetaost (eller getost färdig i kuber)
1 tsk sambal oelek 
2-3 msk tomatpuré
10-12 basilikablad
salt och peppar
1 rulle smördeg
1 uppvispat ägg
1 msk torkad timjan 

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn löken tillsammans med köttfärsen, salta och peppra. Tillsätt sedan sambal oelek, tomatpuré, basilikablad som du strimlat lätt och tärnad fetaost. Rulla ut smördegen och lägg på en plåt. Lägg köttfärsröran ovanpå och rulla ihop. Pensla med uppvispat ägg och strö över timjan. Grädda i ca 20 min eller tills smördegen blivit gyllenbrun. Servera med en sallad. 


Original recept från Ljuvlig mat.