tisdag 6 maj 2014

Scones med kanel, russin och hasselnötter

Scones är en av mina favoriter att servera som kvällsfika. Ofta blir det traditionella, men senaste tiden har jag börjat smaksätta de med lite andra smaker och vilken uppiffning till något så enkelt. Min favorit är att tillsätta lite kanel, russin och rivna hasselnötter.




4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör 
2 dl mjölk
2 msk russin
2 msk rivna hasselnötter
1 tsk kanel

Sätt ugnen på 220°C. Blanda vetemjöl, bakpulver, russin, rivna hasselnötter, kanel och salt i en bunke. Finfördela mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör ihop till en kladdig deg. Klicka ut 6-8 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Servera sconsen nygräddade med  t ex ost och marmelad.