fredag 9 maj 2014

Bakpotatishalvor med fetaoströra och skinkröra

Bakpotatis är en av mina favoriter. Tyvärr blir det ändå inget jag lagar ofta. Men så är det väl allt som oftast, vardagsstressen kommer på och man står i affären och undra vad man ska handla. Inte är man kreativ då inte. Kreativa var jag och syrran på besök hos mamma, vi fick stå för maten och vi dukade upp en riktig buffé. Förutom grillad sparris och andra grönsaker så hade vi bakpotatishalvor och 2 olika röror till. Mums så gott!

fetaost, röra, keso, bakpotatis, skinka,

fetaost, röra, keso, bakpotatis, skinka,

fetaost, röra, keso, bakpotatis, skinka,



Bakpotatisar (räkna 1-1,5 per person)
salt
peppar
olja

Fetaoströra
250g keso
200 g fetaost
svartpeppar

Skinkröra
250g rökt skinka
1 burk creme cheese med smak av örter
1,5 dl naturell skyr
1 lite rödlök
salt
svartpeppar

Börja med bakpotatisarna. Skrubba av de, och dela till halvor. Sätt på ugnen på 175 grader. Pensla bakpotatishalvorna med olja och krydda med salt och peppar. sätt i i ugnen och låt vara inne tills potatisen är mjuk. För 12 halvor tog det ca 45 minuter.

Fetaoströra
Smula i fetaosten i keson och blanda. Krydda eventuellt med lite svartpeppar.

Skinkröra
Skiva skinkan och löken. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke och smaka av med lite salt och peppar.

Servera potatishalvorna med de 2 rörorna.