måndag 12 maj 2014

Rabarberpaj

Inspirerad av en tvkock testade jag med lite flingsalt i min pajsmet. Det blev supergott! Den här pajen är söt, syrlig och salt på en och samma gång. Smaker av kola, rabarber och med vaniljsås till är en lyckad kombination! Testa!





50g smör
1 dl socker
1 äggula
2 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa flingsalt
200g rabarber, skivade
0,25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl riven vit choklad (eller vita choklad knappar)

Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggulan. Blanda mjöl och bakpulver separat och rör sedan ner i smeten. Blanda den skivade rabarbern med 0,25 dl socker och vaniljsockret. Häll ut i en pajform och strö över pajsmeten och den rivna vita chokladen. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.