fredag 16 maj 2014

Mammas frukostfrallor

Nygräddade frallor till frukost är ju bara sååå gott! Släng ihop degen kvällen innan och det enda du behöver göra på morgonen är att pensla och grädda. Dessa frallor bjöd mamma på sist vi var hemma på besök, serverade med skinka, ost, marmelad och massa grönsaker att lägga på så var det en riktigt lyxfrulle! 


frallor, morgon, kalljästa, över natten, frukost, bullar



8 st

25 g jäst
2 dl kall mjölk
1 dl kvarg
2 msk smält smör
salt
7 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
1 dl vallmofrön


Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kvarg, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i åtta bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper på en liten plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå i svalen eller kylen och jäsa över natten 8-10 tim.

Morgonen: Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ägg och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.