torsdag 1 maj 2014

Chokladtartelette med vaniljsås och jordgubbar

Åh, vad man längtar till sommaren! Långa härliga sommarkvällar, soliga morgonstunder på bryggan och den härliga känsla av frihet som bara sommaren kommer med. Och vad andas mer sommar än jordgubbar?! Baka läckra tarteletteskal, fyll med vaniljsås och ös på jordgubbar - NJUT!



Skal:

3,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1,25 dl strösocker
110 g kallt smör
0,5 tsk bakpulver
1 ägg

3 dl vaniljsås
300g jordgubbar


Mät upp mjöl, socker, kakao och bakpulver i en skål. Skär det kalla smöret i små kuber och tillsätt det. Arbeta snabbt ihop till en smulig massa, antingen för hand eller i maskin. Knäck därefter i ägget och blanda tills du har en fin och blank deg. Platta till degen och linda in den i plastfolie. Låt vila i kyl i cirka 30 minuter.När pajdegen vilat kavlas den snabbt ut på väl mjölat bord. Rulla upp pajdegen på kaveln och drapera den över små pajformar (8 st 10-12 cm i diameter), tryck med varsamma fingrar ut pajdegen i formarna. Rensa bord pajdegen som hänger över kanten och pensla bort överflödigt mjöl. Grädda skalen i 180 grader i cirka 7 minuter, låt kallna.

Fyll de kalla skalen med vaniljsås och skivade jordgubbar. Servera!