lördag 19 april 2014

Blåbärsbulle i långpanna

Det här receptet var lite svårt att namnge. Det är liksom en bulldeg, fast utspridd i en långpanna och toppat med blåbär. En blåbärsbulle i långpanna liksom. Oavsett namn så är det något att laga! Vem vill inte äta en blåbärsbulle i jätteformat :)





5 dl mjölk
50g jäst
2 dl socker
2 tsk salt
1 msk kardemumma
1 ägg
ca 15 dl vetemjöl
200 g smör (rumsvarmt)

Fyllning
600 g frysta blåbär
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl

ägg till att pensla med

Smula jästen i fingervarm mjölk. Blanda i socker, salt, kardemumma, ägg och en del av mjölet. Tillsätt rumsvarmt smör. Blanda i resten av mjölet, degen ska släppa från händerna och skålens kanter. Låt degen jäsa under duk i ca 20-30 min. Knåda ut degen på arbetsbänken och bred ut över en stor ugnsplåt med bakplåtspapper på, ta den djupare plåten. Pensla kanterna med ägg. Blanda blåbären med potatismjöl och socker. Häll blåbären över degen och sprid ut jämnt. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 30 min. Servera med vaniljsås.