söndag 3 november 2013

Muffins med zucchini och fetaost

Matmuffins har jag en lite hatkärlek till. På ett sätt gillar jag det och på ett annat har jag lite svårt för det. Måste vara något med att att jag till största del tillagar söta muffins. En variant på salta muffins är dessa med zucchini och fetaost, de är jättegoda och perfekta att äta som mellanmål eller ha med sig på någon utflykt. Kanske en härlig höstutflykt med en picknick och lite varm choklad. Mums!






12 st

275 g mjöl
1msk bakpulver
1 msk strösocker
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
50g riven ost
125g fetaost
2 medelstora zucchini -rivna
2 msk färsk hackad mynta
2 ägg
1,75 dl mjölk
75 g smält smör

Värm ugnen till 200 grader. Klä en muffinsplåt med 12 muffinsformar. Sikta ned och blanda mjöl med bakpulver i en stor bunke. Rör ned socker, salt och peppar. Tillsätt riven ost, smula ner fetaosten och tillsätt riven zucchini samt finhackad mynta. Blanda väl. Vispa ägg, mjölk och smält smör i en annan skål. Häll ner i skålen med mjölblandningen - blanda väl. Skeda upp smeten i muffinsformarna. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Ät kalla eller varma.