torsdag 31 oktober 2013

Nudelsoppa med kyckling

En supergod lätt soppa med kyckling och nudlar -höstigt, härligt och underbara smaker.  Laga till och njut!




2-3 kycklingfiléer
2 tsk tandoorikrydda
salt
svartpeppar
olivolja
5 cm färsk ingefära
1 färsk chili
2 hönsbuljongtärningar
200 g nudlar
150 g sockerärtor
saft av 2 lime
soja
1,5 liter vatten

Koka upp 1,5 liter vatten Skär kycklingen i skivor och krydda. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tills den är inte är rosa längre och har fått en krispig yta. Skala ingefäran och skiva den och chilin tunt. Smula ner hönsbuljonen i det kokande vattner. Tillsätt chilin, ingefäran, nudlar sockerärtor samt 2 msk soja. Låt koka upp och fortsätta att koka det i 2-3 minuter. Pressa ner limesaft. Smaka av med salt och peppar. Servera i djupa skålar med kyckling.