onsdag 16 oktober 2013

Proteinmuffins med vitchoklad och blåbär

Ibland blir man sugen på något sött men får väldigt dåligt samvete över att äta det. För att hjälpa problemet en bit på vägen så kan man byta ut lite av vetemjölet i t ex muffins mot proteinpulver. Då får man muffins som är mer hälsosamma än varianten med bara vetemjöl. Och man kan ju lossas för sig själv att proteinet, ägg, mjölk och blåbären överväger chokladen, smöret och sockret så pass mycket att det är riktigt nyttigt att äta de ;) Hur som helst sä är det väldigt gott, speciellt om man lämnar de lite oklara i mitten!





ca 12 st 
2 ägg 
2 dl socker 
2,5 dl vetemjöl 
1 dl proteinpulver (protein för matlagning och bakning, naturellt)
2 tsk bakpulver  
75g smält smör 
1 dl mjölk 

Smaksättning: 
1 dl blåbär
100g vitchoklad

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig. Hacka chokladen. Häll i det smälta smöret i äggblandningen. Vänd ner de torra ingredienserna samt blåbär och den hackade vita chokladen. Häll upp i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 15 min.