onsdag 25 september 2013

Frusen cheesecake

Det här receptet från Leila Lindholm på en frusen cheesecake är helt underbart. Laga till den för att få lite härlig sensommarkänsla på en solig höstdag. Servera den med några härliga bär, t ex tinade blåbär eller jordgubbar som frystes under sommaren. Oavsett vad så rekommenderar jag starkt att ni lagar den. För den är supergod!






4 ägg
1,5 dl strösocker
skal av 1 citron
200g mascarponeost
4 dl vispgrädde
300g digestivekex


Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna). Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke. Rör ner mascarponen. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel). Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.