fredag 5 juli 2013

Potatissallad med rädisor och spenat

En god potatissallad är aldrig fel! Servera med ett gott grillat kött och du har en perfekt sommarmiddag för vänner och familj. Jag gjorde den till midsommar med lite grillspett av nötkött och serverade med en kall bearnaisesås. Mycket gott!





800 g färskpotatis, skrubbad
1 msk smör
1-2 knippen rädisor
1 knippe färsklök
1-2 stjälkar rabarber
socker
70 g färsk babyspenat
50 g smör
3 cm pepparrot, skalad
citron, saften
Salt,
svartpeppar


Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten med en msk  smör. Häll av vattnet varmhåll potatisen. Skölj rädisorna och färsklöken. Koka dem i saltat vatten bara ett par minuter, börja med löken och avluta med rädisorna. Kyl ner i kallt vatten. Hyvla rabarbern tunt med osthyvel och sockra lätt. Blanda potatis, rädisor, färsklök, spenat och rabarber. Bryn smöret i en stekpanna och vispa under tiden. Tillsätt riven pepparrot och citronsaft. Salta och peppra. Slå smöret över potatissalladen vid servering.

(Recept härifrån)