torsdag 11 april 2013

Frallor med vetegroddar och havregryn

De här goda frallorna bakade jag och mamma ihop. Vi hällde i lite vad vi ville och resultatet blev väldigt bra. Goda, stora och luftiga frallor.





ca 12 bullar
1,5 msk olivolja 
5 dl ljummet vatten
1 dl sirap (mörk/ ljus eller bröd)
1 tsk salt
1 dl vetegroddar
1 dl havregryn
50g jäst
4 dl rågmjöl
8 dl vetemjöl
1 ägg
lite flingsalt
lite solroskärnor

Häll jästen i en bunke och rör ut i ljummet vatten. Häll i sirap, olivolja, salt, vetegroddar och havregryn. Blanda. Rör i mjölet, lite i taget tills degen börjar släppa från kanterna och bli smidig. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Baka ut bullar och lägg på en plåt. Jäs ca 10 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla frallorna med ett uppvispat ägg. Garner med lite flingsalt och solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.