måndag 8 april 2013

Champinjonsoppa

Efter en långpromenad med hunden på påskhelgen började vi fundera på lunch. Kylen var full av champinjoner och vad kunde passa bättre än att slänga ihop en soppa. Två man att skiva champinjoner och snart var soppa till 7 personer klar.  Champinjonerna sjöng på sista versen och var lite mörka, men soppan blev god och krämig i alla fall. Servera med lite bröd och du är mätt ett bra tag. Så gott och så enkelt! 





200g färska champinjoner
lite olja att steka i
1 gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1 burk skogspanna (arla)
2 dl grädde
salt
peppar

Hacka lök och champinjoner. Stek i lite olja i en gryta tills mjukt. Häll på vatten och buljongtärning. Koka upp och låt koka ett par minuter. Mixa slät med stavmixer. Häll i skogspanna och grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.