tisdag 2 april 2013

Bulgursallad med zucchini, russin och citronkräm

Nu i påsk var vi ett ganska stort gäng som samlades för att bara ta det lugnt och umgås. En av dagarna stod jag tillsammans med min syster för maten. Syrran hade letat recept hela veckan och efter modifieringar så blev det en bulgurblandning med zucchini, russin och rödlök serverandes tillsammans med citronkräm och kyckling. Det var ruskigt gott!








4 kycklingfiléer
1 tsk spiskummin
salt
svartpeppar
2 tsk olivolja

Citronkräm
1 citron, skalet
1 1/2 dl matyoghurt
1 tsk honung

Bulgursallad
0,75 dl russin
3 dl bulgur
1 (mindre) zucchini
1 rödlök
2 tsk olivolja
2 msk pressad citron

Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda med spiskummin, salta,  peppra och bryn runtom i olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 15 minuter, eller tills den inte längre är rosa inuti. Riv skalet av citronen och blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Koka upp lite vatten och låt russin ligga i blöt en stund. Dela zucchinin på längden och skär bort kärnhuset. Skär den sedan i bitar. Skala och strimla rödlöken. Stek zucchini och rödlök mjuk i olivolja. Blanda sedan grönsaksfräset och russin med kokt bulgur och citronsaft. Servera kycklingen med bulgursallad och citronkräm