tisdag 19 februari 2013

Mannerströms kyckling med citron

Mannerströms recept med kyckling är några av mina favoriter. Den här italienska med citron, parmaskinka och parmesanost är så god att jag skulle kunna äta den varenda lördags- eller söndagskväll. 






4 kycklingfiléer
4 skivor parmaskinka
8 tjocka skivor parmesanost (ca 200 g)
Färsk basilika (hel & hackad)
1 dl soltorkade tomater i olja (hackade)
2 schalottenlökar (finhackade)
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 stor citron (delad i 4 tjocka skivor)
1 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
Salt & Peppar
Olivolja
kycklingbuljontärning
1 dl vatten


Skiva ett hack i mitten av kycklingfiléerna. Lägg en skiva parmaskinka, två skivor ost och basilikablad i en kycklingfilé och fäst med tandpetare. Bryn kyckling och citron i olivolja, krydda med salt och peppar. Ta upp dem ur pannan och fräs lök, vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt kycklingbuljong, lite vatten, vitt vin och krossade tomater. Lägg tillbaka kyckling och citron, låt puttra i ca 10 min under lock, strö över basilika. Servera med klyftpotatis.

Original recept