fredag 22 februari 2013

Kronärtskockssoppa med mascarpone

Den här lena soppan gjord på inlagda kronärtskockshjärtan är min nya favorit soppa. Perfekt som förrätt med lite hemmagjorda vitlökscrostini. Den gjorde succé både på provlagningen och på nyårsafton. 



1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 mjöliga potatis
6 dl grönsaksbuljong
2 burkar kronärtskockshjärtan i saltlag (à 390/240 g)
1 burk mascarpone ost (250 g)
1 tsk timjan
salt
svartpeppar

lite riven parmesan ost


Skal och fin hacka vitlök och lök. Stek mjuk på låg värme i olivolja i en kastrull. Skala och dela potatisen till små tärningar. Tillsätt potatis och grönsaksbuljong till kastrullen och koka tills potatisen är mjuka. Häll av vätskan från kronärtskockshjärtana. Tillsätt de och mascarponen i soppan. Låt koka upp. Mixa med en stavmixer och smaka av med salt och svarpeppar. Servera med lite riven parmesanost på.