måndag 26 november 2012

Kyckling med paprika och svamp

Den sista bland syrrans favoriter är en kycklinggryta. inte så förvånande då kyckling är hennes favorit. Vad som gör det mer förvånande är dock att den innehåller svamp. I hennes recept ska det var champinjoner, men eftersom jag har frysen full av trattkantareller så fick det bli de som hamnade i denna grytan. Åh, så god den var. Glömde lägga i basilikan, men kan bara tänka mig vilket sista lyft den ger. Servera grytan med ris eller med hemmagjorda klyftpotatis





500 g kycklingfilé
1 paprika
200 g svamp (champinjoner eller trattkantareller)
2 vitlöksklyftor
smör
salt
peppar
2 dl matgrädde
1 kycklingbuljongtärning
2 dl vatten
1 msk balsamvinäger
1 dl färsk basilika

ris eller klyftpotatis

Skär kycklingfilén och paprikan i bitar. Ansa och skär svampen mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Stek kyckling, svamp och vitlök i en stekpanna i lite smör ca 8 minuter. Krydda med salt och peppar. Blanda i paprika, matgrädde, buljongtärningen, vatten och balsamvinäger, låt allt koka ihop några minuter. Grova hacka basilikan och rör i grytan. Servera med ris eller klyftpotatis.

Orginal recept