torsdag 1 november 2012

Crème brûlée med passionsfrukt

Senaste tiden har jag haft ett stort sug efter Crème brûlée i alla dess smaker. De har ätits med smak av mocca, karamell, choklad för att nämna några. Trots allt är nu klassikern min favorit, men en stark utmanare är den här varianten med passionsfrukt i. Mmm, den är god! Vilken är er favorit?






6 port

6 äggulor
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 dl socker
1,5 krm vaniljpulver (pulvriserad vaniljstång) alt. 1 urskrapad vaniljstång
3 passionsfrukt

farinsocker

Blanda lite av strösockret med vaniljpulver, mjölk och grädde i en kastrull och koka upp. Blanda äggulor och resten av sockret i en skål och vispa lätt. Vispa i den uppkokade gräddblandningen i skålen med äggulor och socker. Skrapa ur innehållet i passionsfrukten ner i smten och rör om. Fyll i ugnssäkra formar och grädda i vattenbad ca 25 min eller tills de stelnat på 180 grader. Låt svalna. Strax före servering, lägg lite farinsocker uppe på och bränn lätt med en brännare eller i ugn på grill med öppen ugnslucka.