måndag 23 juli 2012

Tacokyckling i gryta

Hoppas helgen var bra! Själv njöt jag av ett bröllop och har även tagit mig vidare till Sverige igen. Här väntas det jobb i några veckor! Något som är supergott och snabbt att laga till middag efter lite jobb är den här grytan. Den är enkel och känns inte så tung, samtidigt är den mättande. Den är dock väldigt stark så passar inte en känslig mage. Krossa lite tacochips över och den är supergod! 

recept, taco, kyckling

recept, taco, kyckling





500 g kycklingfilé
1 paprika
0,5 l kycklingfond
400g krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 burk majs
spiskummin
paprikapulver
1 tsk sambal olek
salt
svartpeppar

tacochips

Koka upp mycket vatten i en stor kastrull. Dela kycklingen i mindre bitar. Koka kyckling i vattnet tills kycklingen är helt vit. Lägg köttet i en gryta och häll över fond och krossade tomater. Pressa i vitlöken. Häll av vätskan från majsen och häll sedan i majsen i grytan. Krydda grytan med spiskummin, paprika och sambal olek. Salta och peppra. Hacka paprikan och lägg i grytan. Låt koka ca 15 minuter.

Inspiration ifrån linneasskafferi.se