fredag 20 juli 2012

Blåbärspaj

Det är inte bara god frukost man kan få från blåbär. En annan klassiker är ju blåbärspaj. Åh, så gott med lite vaniljsås eller glass till. Jag föredrar att göra den i god tid och sen äta den kall från kylen. Men den är också väldigt god nygräddad från ugnen. Så ger er ut på blåbärsjakt (antingen i skogen eller affären) och ta och baka er en paj. Det är sååå gott! Trevlig helg!

recept, blåbär, paj

recept, blåbär, paj



3 dl vetemjöl 
2–3 msk strösocker
100 g smör

Fyllning:
0,75 l färska eller frysta blåbär
0,75 dl strösocker
1 msk mjöl

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Blanda bären med socker och mjöl. Klä en pajorm med hälften av degen. Häll i fyllningen och smula resten av degen över. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Servera med vaniljsås eller glass.