fredag 8 juni 2012

Sparris med prosciutto, jordgubbar och fetaost

Så här en fredag så passar det väl utmärkt att erbjuda lite tips på förrätt till helgen. Jag skippade att kalla den förrätt och åt två portioner själv direkt till middag, för detta är så gott! Dessutom tar vi tag i sparrissen igen och mixar den med jordgubbar. Vilken smakkombination! Nu packar jag ihop mina saker och drar mig söder ut igen där helgen ska tillbringas. Hoppas ni får en trevlig helg!







4 förrättsportioner

12 sparrisstjälkar
100g fetaost
8 skivor prosciutto (skinka)
200g jordgubbar
crema de balsamico
lite smör eller olja

Skär bort änden på sparrisen. Stek sparris stjälkarna i lite smör eller olja ett par minuter i en stekpanna. Dela jordgubbarna. Lägg upp sparrisen på tallrikar. Lägg även dit skinka och jordgubbar. Smula feta ost över. Avsluta med att ringla över crema de balsamico.