4 ägg
2 dl mjölk
1 dl socker
1/2 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
till frityr
1 liter rapsolja
till ytan
ca 1dl extra fint strösocker
Blanda ägg och mjölk. Tillsätt de blandade torra ingredienserna, rör om tills smeten är slät. Tillsätt ev. mer mjöl. Rulla bollar av degen, ca 25 st.
OBS! Viktigt att ha ett lock nära tills hand och att fläkten inte är igång! Hetta upp oljan till ca 180-grader. Testa med en liten degklump om oljan är varm. Börjar det bubbla och degen flyter upp och blir lite brun är det klart. Sänk försiktigt ner munkarna i oljan och låt fritera några minuter. Vänd dem om i oljan lite då och då. Ta upp på bakplåtspapper och låt bli lite kallare, rulla bollarna sen i extra fint strösocker. Njut!