fredag 6 april 2012

Vit choklad fondant

Efter en kryddig middag passar denna som en mjuk och len avslutning. Som sockerkaka i kanterna och sen härlig mjuk vit choklad som rinner ut i mitten. Mums!

fondant, vitchoklad, vit choklad, choklad, dessert, efterrätt, påsk, vaniljglass, glass, muffins




100 g vit choklad
50 g smör
3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
ev 1 msk mörk rom

Hacka eller bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och rör om tills den har smält. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i chokladblandningen. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning. Smaksätt ev med rom. Fördela blandningen i 4 smorda och mjölade portionsformar eller stora muffinsformar. Täck formarna och låt stå i frys minst 2 tim.. Ta fram formarna ca 1 tim innan tillagning. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda i nedre delen av ugnen 9-10 min. Servera med glass!