En underbart god äggsallad. Citronen, persiljan och den härligt salta parmaskinkan gör det till en riktig vinnare. Testa!
8 skivor lufttorkad skinka
8 ägg
2 msk olivolja
salt och peppar
1 citron
1 vitlöksklyfta
3 msk grovhackad persilja
1 dl pumpakärnor
65 g valfri sallad
Paprikacrème
1/2 dl rostad röd paprika
1 dl crème fraiche
Sätt ugnen på 125˚C. Skär skinkan i 1/2 cm breda strimlor, sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Torka skinkan mitt i ugnen ca 30 minuter. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och koka dem i 6 minuter. Spola dem kalla och skala äggen. Rulla äggen i olivoljan och strö på salt och peppar.Riv det yttersta av skalet på citronen. Skala och hacka vitlöken fint. Blanda citronskalet med vitlök och hackad persilja i en bunke. Rulla äggen i blandningen så att de täcks. Crème: Hacka paprikan fint och blanda den med crème fraiche. Rosta pumpakärnorna i en torr het stekpanna, smaksätt med salt.Lägg salladen på ett fat. Dela äggen i halvor och ställ dem på salladen, strö över skinkan och pumpakärnorna. Klicka på paprikacrèmen.