söndag 8 april 2012

Äggsallad

En underbart god äggsallad. Citronen, persiljan och den härligt salta parmaskinkan gör det till en riktig vinnare. Testa! 

lufttorkad skinka, ägg, sallad, recept, lunch, påsk, påskbord, påskbuffé, förrätt, persilja, citron, parmaskinka, bacon, grillad paprika

lufttorkad skinka, ägg, sallad, recept, lunch, påsk, påskbord, påskbuffé, förrätt, persilja, citron, parmaskinka, bacon, grillad paprika




8 skivor lufttorkad skinka
8 ägg
2 msk olivolja
salt och peppar
1 citron
1 vitlöksklyfta
3 msk grovhackad persilja
1 dl pumpakärnor
65 g valfri sallad

Paprikacrème
1/2 dl rostad röd paprika
1 dl crème fraiche


Sätt ugnen på 125˚C. Skär skinkan i 1/2 cm breda strimlor, sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Torka skinkan mitt i ugnen ca 30 minuter. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och koka dem i 6 minuter. Spola dem kalla och skala äggen. Rulla äggen i olivoljan och strö på salt och peppar.Riv det yttersta av skalet på citronen. Skala och hacka vitlöken fint. Blanda citronskalet med vitlök och hackad persilja i en bunke. Rulla äggen i blandningen så att de täcks. Crème: Hacka paprikan fint och blanda den med crème fraiche. Rosta pumpakärnorna i en torr het stekpanna, smaksätt med salt.Lägg salladen på ett fat. Dela äggen i halvor och ställ dem på salladen, strö över skinkan och pumpakärnorna. Klicka på paprikacrèmen.