fredag 6 april 2012

Cevapcici

Goda kryddiga biffar som passar lika bra att göra på stekpanna som på grill. Servera med klyftpotatis och ugnsrostade grönsaker. Dippen med matyoghurt är supergod till. Detta förgyllde vår långfredag!

cevapcici, recept, kryddiga biffar, blogg, mat, klyftpotatis, yoghurt, påsk, middag, huvudrätt

cevapcici, recept, kryddiga biffar, blogg, mat, klyftpotatis, yoghurt, påsk, middag, huvudrätt




900 g potatis
1 zucchini
2 röda paprikor
2 tsk olivolja
salt och peppar
1 1/2 dl matyoghurt

Järpar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk sambal oelek
1 msk smör eller margarin


Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt.Skär potatis, zucchini och paprika i klyftor. Blanda potatisklyftorna med olivolja, krydda med salt och peppar. Lägg potatisen på den förvärmda plåten och rosta i ugnen 20-25 minuter. Tillsätt zucchini och paprika när ca 10 minuter återstår av tiden. Järpar: Skala och riv lök och vitlök. Blanda löken med färsen och krydda med salt, peppar och sambal.Forma till järpar och stek dem i matfettet i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Låt dem eftersteka i ugnen ca 5 minuter. Smaksätt matyoghurt med salt och peppar. Servera cevapcici med den rostade potatisen och grönsakerna, yoghurt och gärna en sallad.