Den här soppan har jag lånat recept från Outi till. Och när hon lagar något så kan det inte bli annat än gott! Soppan är god till förrätt eller lunch. Jag skulle dock rekommendera att ha vispgrädde istället för matgrädde då det blir lite mer mättande, men det är en smak (och kalori) sak. Servera med något gott bröd till!
olivolja
1 vitlök
3 gul lök
4 potatisar
1 dl vittvin
1 l vatten
kycklingfond
2 dl vispgrädde / matgrädde
salt och peppar
Skär av toppen på vitlöken. Slå in vitlöken i folie och ringla lite olivolja på toppen innan foliet stängs. Sätt in vitlöken i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Skala och hacka lök och potatis. Stek i en kastrull i lite olivolja. Tillsätt vitt vin och låt koka i ca 5 min. Tillsätt vatten och kycklingfond och låt koka tills potatisen är mjuka. Tillsätt vitlöksklyftorna utan skal. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.