torsdag 26 april 2012

Kycklinggryta med smak av citron

Mannen har jobbat i Stockholm hela vecka. Så för att göra något speciellt till när han kom hem så kände jag för att lyxa till det lite. Då är denna grytan verkligen rätt! Den går snabbt att göra men känns som riktigt vardagslyx. Jag serverade den med vildris, men jag tror att hemmagjorda klyftpotatis skulle ha gett det där lilla extra. Citronen ger kycklingen ett härligt lyft. Nu blir det paus i ett par dagar, medan jag njuter av våren i Paris. Så länge kan ni njuta av tidigare recept!

kikärter, kikärtor, vildris, ris, citron, gryta, kyckling, kycklinggryta, recept, Paris

kikärter, kikärtor, vildris, ris, citron, gryta, kyckling, kycklinggryta, recept, Paris




4 port ris
2 vitlöksklyftor
500 g strimlad kycklingfilé
salt
peppar
matlagningsgrädde
2 1/2 dl kycklingfond
1 tsk ketjap manis (soja)
1 tsk sambal oelek
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 kokta kikärter (à ca 400 g)
1 citron

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna och tillsätt vitlöken. Krydda med salt och peppar. Tillsätt grädde, fond, ketjap manis och sambal oelek. Låt koka ca 10 minuter. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Riv skalet av citronen. Tillsätt citronskal och kikärtor i grytan och låt den koka ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite pressad citronsaft. Servera med ris.