Jag har lite snöat in på det här med parfait. Därför när jag hittade detta receptet så var jag bara tvungen att testa. Lite besviken på receptet blev jag, därför presenterar jag här det med lite ändringar för att det ska bli så bra som möjligt. Laga, vänta, NJUT!
150 g mörk choklad (Ju mörkare, desto bättre!)
6 st äggulor
3 msk honung
1-2 msk socker
6 msk pressad apelsin
1-2 tsk vaniljpulver
Salt
5 dl grädde
Smält chokladen i en skål ett par minuter på medeleffekt i mikro, eller ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Låt svalna. Vispa äggulorna med honungen till ett tjockt skum. Rör ner lite i taget i den smälta, avsvalnade chokladen. Smaksätt med apelsinsaft, vaniljpulver och några saltkorn, blanda väl. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör först ner lite grädde i chokladsmeten, blanda sedan i resten.Då slipper du chokladklumpar. Fyll fina portionsformar eller en stor form. Ställ i frysen i minst 3 timmar. Ta fram parfaiten lite innan den ska serveras så hinner den bli lite krämig.