fredag 23 mars 2012

Vit chokladkladdkaka med lakrits

En god kladdkaka ska vara kladdig och inte gå få upp en bit av, det ska bli en kladdig hög. Därför blir en sådan också väldigt dålig på bild, men håll till godo i alla fall. För god det är det minsta man kan säga om denna. Underbar!


vitchoklad, kladdkaka, vitchokladkladdkaka, kladdkaka med vitchoklad, laktrits, fika, efterrätt, dessert, recept




100g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
100 g vit choklad
12-15 bitar lakrits

Sätt ugnen på 15 grader. Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och vetemjöl. Smält den vita chokladen i vattenbad eller mikro. Blanda ner chokladen och smöret i smeten, och rör den jämn. Dela lakritsen i ganska små bitar och rör ner dem. Häll smeten i en smord oform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter.