Våffeldagen till ära så serverades det våfflor med texmex fyllning till middag. God variation till glass och sylt som annars är det våfflorna mest fylls med. Fuskade lite och lät mamma laga våfflorna efter hennes hemliga recept. Men fyllningen stod jag för.
100 g smält smör
2 dl mjölk
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl iskallt vatten
Topping
2 avokado
1 rödlök
1 lime
1 burk tomatsalsa
2 dl gräddfil
Flingsalt och svartpeppar
Vispa ihop det avsvalnade smöret, mjölken och äggen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i mjölkblandningen. Tillsätt vattnet och rör till en slät smet. Hetta upp våffeljärnet och pensla med smält smör innan du gräddar den första våfflan. Häll i lite smet åt gången och grädda våfflorna tills de är gyllenbruna. Lägg de färdiga våfflorna på bakgaller. Skala och klyfta avokadorna, strimla rödlöken. Blanda det i en skål och pressa över lite lime, salta och peppra. Bjud våfflorna med avokadosalladen samt salsa och gräddfil att toppa med.