Efter att ha sett majssoppa på ett flertal bloggar så blev jag nyfiken. Kan det verkligen vara gott med majs som soppa? Tydligen så är det det, kolla bara in det här receptet. Ett perfekt tillbehör var crossainterna som tillagades också!
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1.5 tsk gurkmeja
1 kg frysta majskorn eller på burk
0.5 tsk sambal oelek
12 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
3dl grädde
salt
svartpeppar
200g chorizo
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en gryta med smör och stek löken tillsammans med gurkmeja. Tillsätt majskorn, sambal oelek, vatten och buljontärningar. Låt soppan koka på svag värme i 10 minuter. Mixa soppan slät med stavmixer. Ställ tillbaka på plattan och tillsätt grädden. Koka upp. Stek korvarna i slantar. Servera soppan i skålar med korvbitar i.