Fläskfilé med asiatisk touch. Tyvärr gick det inte att hitta några rädisor i februari. Men det funkade bra utan, jag blandade i lite ruccola istället. Det var gott det med!
600g fläskfilé
1dl sesamfrön
Marinad
1 msk sesamolja
1 msk ketjap manis (soja)
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk färsk riven ingefära
1 finhackad röd chili
1 krm salt
Rismix
2 dl råris
1 dl vildris
1 knippe färska rädisor
1 msk sesamolja
1/2 dl hackad färsk gräslök
salt
vitpeppar
Dela fläskfilén tvärsöver i 2 bitar. Blanda marinaden i en skål och lägg i fläskfilén. Låt stå i minst en timme. Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp köttet ur marinaden och vänd den i sesamfrön så att hela filén täcks. Lägg filéerna i en ugnsform och in i ugnen i ca 25 min. Kok under tiden riset. Skiva rädisor. Blanda ihop sesamolja, råris, vildris, rädisor och gräslök. Smaka av med salt och vitpeppar. Skiva upp fläskfiléerna och servera med rismixen. Garnera med apelsinskivor.