onsdag 15 februari 2012

Croissanter

En slags fejk crossiant som översatt från finska, vilket receptet var på, skulle heta fullkornskorn horn. Men jag tycker att croissanter låter bättre, det är ju ändå vad dem ser ut som. Mycket goda!




2 1/2 dl vettä
1/2 tl suolaa
3 dl täysjyväohrajauhoja
1 ps kuivahiivaa
3 dl erikoisvehnäjauhoja
3/4 dl juokseva rypsiöljy tai 75 g margariinia

Sekoita 42-asteiseen veteen suola ja ohrajauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää vehnäjauhot vähitellen koko ajan vaivaten. Jauhoja kannattaa lisätä vähitellen, sillä pehmeämmästä taikinasta tulee mehevämpiä ja maukkaampia sarvia. Lisää taikinan teon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liina alla lämpimässa paikassa noin 30 minuuttia. Kauli kohonneesta taikinasta kaksi pyöreää levyä. Jaa levyt taikinapyörällä kuuteen sektoriin. Kääri palat rullalle aloittaen levestä reunasta. Nosta sarvet leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla lämpimässa paikassa noin 20 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteseen. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.