tisdag 31 januari 2012

Müsli

Egen müsli där man vet själv vad man har blandat i är nog det bästa som finns. Inte så mycket socker och framförallt inte en massa nötter som får halsen att klia. Dessutom är variationerna oändliga. Snabbt går det att göra också!

hemmagjord musli, musli, müsli, recept




1 l havregryn
4 dl rågflingor
2 dl solroskärnor
1,5 dl pumpakärnor och linfrön
1 dl vatten
1 dl lönnsirap eller ljus sirap
2 msk olja
1 msk malen kanel
1,5 dl torkade russin och tranbär

Sätt ugnen på 200° C. Blanda havregryn, rågflingor, solroskärnor och pumpakärnor i en långpanna. Blanda vatten, sirap, olja och kanel. Häll blandningen över flingorna och rör om. Rosta flingorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rör om några gånger under tiden.  Rör ner den torkade frukten i flingblandningen och låt kallna.