lördag 28 januari 2012

Kikärtspaella

God vegetarisk paella! Vad mer behöver man säga!





2 dl snabbris
1/4 g saffran (1/2 paket) eller curry
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1 gul lök
1 msk neutral olja
2 vitlöksklyftor
1 burk kikärter (400 g)
1 röd paprika
200 g djupfrysta gröna ärter
8 cocktailtomater
salt
peppar

Till servering:
sweetchilisås och gräddfil

Hacka den gula löken och skiva vitlöken. Fräs i olja. Låt riset fräsa med och häll sedan på vattnet. Smula ner buljongtärning och saffran. Koka enligt koktiden på paketet. Hacka paprikan. Häll av kikärterna och spola av dem. Blanda ner i riset. Lägg i paprika och ärter. Låt allt bli genomvarmt. Krydda med salt och peppar. Klyfta cocktailtomaterna och lägg dem på paellan.