onsdag 4 januari 2012

Lök och tomatlasagne

Hittade ett recept från en av mammas gamla "Allt om mat"-tidningar. Det verkade lovande och gott. Tyvärr var det inte så gott, det smakade bara tomat och lök. Men det är nog inte receptets fel, utan mitt eget. Vad trodde jag egentligen om en tomat och lök lasagne? För er som älskar kombinationen av tomatsås och lök- det här är ett recept för er!







3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning (obs! ta grönsaksbuljong istället om man vill ha helt vegetariskt)
salt
svartpeppar
1 msk oregano
8-10 lasagne plattor
500g keso
1 dl riven ost

Skala och hacka löken. Stek löken mjuk i smör. Rör ner krossade tomater, tomatpuré, köttbuljongtärning, salt, peppar, oregano. Låt koka ca 5min. Smörj form. Varva plattor, tomatsås och keso. Strö över osten. Grädda i ugnen i ca 30 min på 200 grader. Servera med en sallad.