torsdag 1 september 2011

Köttfärsås med linser

Denna rätt är ett perfekt alternativ till den traditionella köttfärssåsen med spaghetti. Den blir lite torr av alla linser, men det tycker inte jag gör så mycket. La aldrig i oliver, då alla i sällskapet inte tyckte om det. Men nästa gång ska jag definitivt testa med oliverna i.

500 g nötfärs
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
Olivolja
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1.5 dl linser, torkade
0.5 dl svarta oliver, 100-150 g
1 msk basilika, torkad
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

Serveras med
Fullkornspasta
Cocktailtomater


Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i färsen. Bryn i några minuter. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater, linser, oliver och torkad basilika och låt koka i 20 minuter eller längre. Smaka av med salt och peppar. Servera med fullkornspasta och cocktailtomater.