Denna rätt är ett perfekt alternativ till den traditionella köttfärssåsen med spaghetti. Den blir lite torr av alla linser, men det tycker inte jag gör så mycket. La aldrig i oliver, då alla i sällskapet inte tyckte om det. Men nästa gång ska jag definitivt testa med oliverna i.
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
Olivolja
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1.5 dl linser, torkade
0.5 dl svarta oliver, 100-150 g
1 msk basilika, torkad
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Serveras med
Fullkornspasta
Cocktailtomater
Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i färsen. Bryn i några minuter. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater, linser, oliver och torkad basilika och låt koka i 20 minuter eller längre. Smaka av med salt och peppar. Servera med fullkornspasta och cocktailtomater.